helemaal goed in je vel!

Kinderen

helemaal goed in je vel!

Kinderen

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!”

(Pipi Langkous)

 

Kindercoaching

Individuele begeleiding waarbij we op een speelse en creatieve manier werken aan zelfvertrouwen en veerkracht.

Blij met Mij

Een krachtige kindertraining in groep! Spelenderwijs ontdekken we talenten, gedachten en gevoelens.

Hartcoherentie

Met hartcoherentie leert een kind vertrouwen te krijgen in de ademhaling, om zo beter om te kunnen met spannende momenten.

Wil je graag meer informatie? Aarzel dan zeker niet om even contact op te nemen!

Wil je graag meer informatie? Aarzel dan zeker niet om even contact op te nemen!

Hoe ga ik te werk?

Heb je het gevoel dat je kind ergens mee worstelt? Dat het zelfvertrouwen van je kind laag is, of dat er sprake is van faalangst?

Tijdens een eerste contact per telefoon of per mail bekijken we samen of ik als kindercoach jullie kind kan helpen, en of een groepstraject of een individueel traject het meest opportuun is. Indien dit goed aanvoelt voor beide partijen, plannen we een intakegesprek in.

Dit intakegesprek doe ik bij voorkeur met beide ouders, zonder het kind. We leren elkaar beter kennen en ik verzamel aan de hand van vragen zoveel mogelijk informatie over je kind, het gezin, de school,…
We brengen ook jullie hulpvraag duidelijk in kaart. Dit gesprek verplicht je tot niets. Het kan ook betekenen dat ik je doorverwijs naar een meer passende vorm van hulpverlening.

Daarna kan het traject starten met je kind. Uiteraard is er hierbij ruimte voor tussentijdse gesprekken en terugkoppeling.

Kindercoaching

Ik kan dat niet! Dat is stom! Niemand vindt me leuk…

Kinderen en jongeren zitten soms, om welke reden dan ook niet goed in hun vel. Ze raken de weg kwijt of botsen op obstakels. Hun zelfvertrouwen kan hieronder lijden, of ze voelen zich boos, verdrietig, alleen, angstig,…
Als ouder wil je niet liever dan je kind blij te zien. Een kindercoach kan dan helpen.

Enkele voorbeelden van obstakels:

– het altijd juist en goed willen doen
– pesten of gepest worden
– scheiding
– slecht slapen
– laag zelfbeeld

De eerste sessies staan in het teken van veiligheid. Ik leer je kind kennen zodat ik de technieken kan aanpassen aan zijn of haar belevingswereld. We maken gebruik van spel, creatieve opdrachten, verhalen en technieken uit Blij met Mij, kinderyoga en hartcoherentie.

Na enkele sessies wordt er een terugkoppeling met de ouders gepland.

Ik werk voornamelijk met kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Blij met Mij

Blij met mij! is een krachtige kindertraining voor kinderen van 6-12 jaar die veerkracht en zelfvertrouwen versterkt door de talenten van de kinderen centraal te stellen. 

Spelenderwijs versterken we de kinderen van binnenuit zodat ze ook echt gaan geloven dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Dit doen we door hen op een ongedwongen manier te leren hun eigen talenten en krachten te (h)erkennen.

Ouders spelen een belangrijke rol bij het zelfbeeld van kinderen. Daarom betrekken we de ouders nadrukkelijk. Zij krijgen in 3 ouderbijeenkomsten handvaten om op een andere manier naar hun kind te kijken en om het kind te kunnen ondersteunen bij het zien en ontwikkelen van de eigen kracht.

Meer informatie op www.blijmetmij.nu

Hartcoherentie

Net als volwassenen kunnen ook kinderen en jongeren last hebben van stress.
De eerste schooldag, een spreekbeurt, een toets, maar ook het maken van vriendschappen kunnen voor heel wat spanning in hun lichaam zorgen. Dit kan zich zich uiten in o.a. buikpijn, prikkelbaarheid, perfectionisme, slecht slapen,…

Tijdens een hartcoherentietraject voor kinderen en jongeren geven we inzicht in de werking van stress op het lichaam, leren we de stresstriggers herkennen, en gaan we aan de slag met emoties.

Daarnaast leert je kind ademhalings- en relaxatieoefeningen die kunnen ingezet worden om de spanning te doen verdwijnen.

Voor kinderen vanaf 8 jaar.