mijn verhaal

over mezelf

Hallo,

ik ben Annekatrien Masschelin en ik startte onlangs Studio Mana vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar datgene wat er voor mij écht toe doet. 

Na een parcours van een 10 tal jaar in het bedrijfsleven, waarin ik mooie stappen maakte en ook veel heb geleerd, ben ik in 2017 op de spreekwoordelijke muur gebotst. Ik was op, leefde in een paniekerige krampachtigheid en was vooral mezelf volledig kwijt. Stap voor stap voor stap kwam mijn energie terug, waarna ik aan de zoektocht kon beginnen naar wie ik echt ben. En zo ben ik terug aan het komen bij mijn eigen kern, bij mijn waarden en bij dat wat mij drijft.

Als kind was ik altijd al heel actief bezig met anderen. Mijn passie bestond erin om te zorgen voor anderen, en om hen te laten zijn wie ze zijn. Tijdens mijn scoutsjaren bij Akabe, als monitor op kampen en als vrijwilliger in de gehandicaptenzorg… dat waren de momenten dat ik als mijn pure zelf in de wereld stond. Ik was ook als een magneet voor kinderen, hun open geest en vrijheid werkten inspirerend voor mij.

En toch ben ik een richting uitgegaan die daar helemaal niet bij aansluit. Tijdens mijn studies is die eigenheid en dat talent dan ook onder een dikke laag stof komen te zitten.

Tot nu! Want met Studio Mana wil ik een aanbod creëren waarmee ik jou kan helpen om je eigen stroom terug te vinden, zowel voor volwassenen, als voor kinderen en jongeren.

Trust your flow!

liefs,

Annekatrien

Hartcoherentie

 • Hartcoherentiecoach – Louvanie (2018)

Coaching

 • NLP Practitioner – het ontwikkelingsinstituut (2019)
 • NLP Master – het ontwikkelingsinstituut (lopende – 2020)
 • Perfectionismecoaching (OCP) – het ontwikkelingsinstituut (lopende – 2020)
 • Stress en Burnout Coach – Your Coach (2019)
 • Professionele coaching essentials – Your Coach (2019)

Kindercoaching

 • Talentgedreven werken met kinderen – Blij met mij Academie (2018)
 • Systemisch werken met kinderen – Blij met mij Academie (2019)
 • Blij met mij trainersopleiding – Blij met mij Academie (2019)
 • jaaropleiding kindertherapie – de Educatieve Academie (lopende – 2020)
 • Kinderyoga – El Sole (lopende – 2020)

Algemeen

 • Handelsingenieur – Universiteit Antwerpen (2006)

 

Met Studio Mana wil ik een plaats creëren waar ik je begeleid om terug te komen tot je kern, of om bij je kern te blijven. ‘Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat doe ik graag? Waar krijg ik energie van’ zijn belangrijke vragen om tot je eigen kern en kracht te komen. Het gaat niet om wat de maatschappij van je verwacht (of wat je dénkt dat de maatschappij van je verwacht).

Ik wil je uitnodigen om je eigen stroom te volgen. Een natuurlijke stroom maakt bochten, en vindt al meanderend zijn weg door het soms ruige landschap. Maar het is een natuurlijk proces. Zo moet het ook gaan met een mensenleven. Want als dammen (van verwachtingen) worden opgetrokken, dan zal de rivier uit haar oevers treden door geforceerd een andere weg te gaan volgen. De druk wordt dan te groot.

Dit uit zich in onze maatschappij steeds vaker met klachten van chronische stress, vermoeidheid en burn-out.

 

Mana is een vervoeging van het spaanse werkwoord manar, dat stromen betekent. 

In de Noorse mythologie wordt mana omschreven als een levenskracht van alles wat goed is, zoals liefde en vrede.